Over mij

Ik ben Anneke Bouma, buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand en zelfstandig trouwambtenaar waarbij ik overal in Nederland huwelijken voor de wet mag voltrekken. En dat doe ik met passie en liefde.
Het huwelijk of een geregistreerd partnerschap is de dag waar je enorm naar uit kunt kijken. Het is een belangrijk moment in het leven: de liefde vastleggen. De mooiste dag, de romantiek, maar ook een serieuze en belangrijke stap. Het blijft steeds weer fascinerend om te horen hoe twee mensen elkaar hebben gevonden.
Ik vind het fijn om in contact te komen met allerlei verschillende mensen, ben graag met taal bezig en vind het leuk om voor groepen te staan. De combinatie van die 3 maakt dat alle onderdelen van een huwelijksvoltrekking bij mij in uitstekende handen zijn en goed tot hun recht komen. Ieder huwelijk is anders, elk bruidspaar uniek, alle gasten verschillend en geen dag is hetzelfde. Telkens weer zoek ik naar een manier om een persoonlijke huwelijksvoltrekking te verzorgen, die aansluit bij jullie wensen. En ik ben er om jullie te adviseren, vertrouwen te geven, maar vooral te laten genieten.
Ook andere mensen die belangrijk zijn op deze dag zoals ouders, getuigen, kinderen en goede vrienden worden zeker niet vergeten. Ook zij krijgen, wanneer jullie dat willen, de aandacht die ze verdienen. En als alles “klopt” lukt het om er een ontspannen en mooie ceremonie van te maken. Dat is wat ik graag uitstraal naar het bruidspaar, iedere keer weer opnieuw. Dat is de uitdaging!
Ik hoop méér in jullie te zien dan er te zien is.

Wanneer ik een ceremonie mag verzorgen dan ben ik helemaal in mijn element, dan komt het met pure passie vanuit mijn hart. En wanneer werkt passie? Als alles uiteindelijk goed bij elkaar komt, niet voor mij alleen maar vooral voor jullie. Dat is wat ik graag wil bereiken. De ene huwelijksvoltrekking is de andere niet; voor de een is het een groot feest, voor de andere een ingetogen ceremonie. Vaak denken mensen dat het áltijd uitbundig feest is tijdens een trouwerij. Ik weet uit ervaring dat dit lang niet altijd het geval hoeft te zijn. Dan is er tijdens een trouwceremonie blijdschap en dankbaarheid, maar ook ruimte voor andere ingetogen gevoelens die een belangrijke rol spelen.

Naast het werk van trouwambtenaar heb ik jarenlang met veel plezier gewerkt als zorgvrijwilliger in een hospice. En ben ik ook spreker tijdens uitvaartceremonies.